Pedofilii nu vor mai putea candida la alegerile locale și parlamentare

Pedofilii nu vor mai putea fi aleși în primării, consilii locale sau județene și nici în Parlament. Inițiativa vine în contextul în care, la alegerile de duminica trecută, Bogdan Davidescu, primarul comunei Șotrile din Prahova, a fost reales în funcție deși este condamnat pentru pornografie infantilă, potrivit realitatea.net

Inițiativa legislativă a fost depusă de deputații USR PLUS Diana Stoica, Cătălin Teniţă şi Monica Berescu și prevede că persoanele care au fost condamnate definitiv pentru infracţiuni grave împotriva copiilor nu pot să fie alese. Peste 50 de parlamentari au semnat deja această inițiativă.

Iniţiatorii propun completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, publicată în Monitorul Oficial nr. 349 din 20 mai 2015, Partea I şi a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 553 din 24 iulie 2015, Partea I, cu următoarele prevederi: „Nu pot fi alese persoanele condamnate definitiv pentru comiterea de infracţiuni contra vieţii, contra libertăţii persoanei, privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, contra libertăţii şi integrităţii sexuale şi rele tratamente aplicate minorului, dacă victimele sunt minori la data săvârşirii faptelor şi nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau nu a fost împlinit termenul de reabilitare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here