Pedepse mai mari pentru traficanţii de migranţi

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cere înăsprirea pedepselor aplicate traficanţilor de migranţi. M.A.I. a iniţiat un proiect de lege în acest sens, potrivit căruia pedeapsa minimă ar urma să crească de la 3 la 5 ani.

În acelaşi timp, pedeapsa maximă pentru aceeaşi infracţiune va fi de 12 ani de închisoare. De asemenea, proiectul mai prevede ca maşinile traficanţilor să fie confiscate.

Potrivit proiectului de lege, traficul de migranți săvârșit în scopul obținerii unui folos patrimonial sau când se desfășoară prin mijloace care pun în pericol viața, integritatea sau sănătatea migrantului ori când acesta este supus la tratamente inumane se va sancționa cu o pedeapsă care poate ajunge până la 12 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi.

Totodată, prin modificarea propusă la articolul 263 din Codul penal, minimul pedepsei pentru infracțiunea de trafic de migranți crește de la 3 la 5 ani.

Proiectul, inițiat prin dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, mai prevede confiscarea specială a bunurilor care au fost folosite în orice mod pentru săvârșirea acestor infracțiuni sau a banilor rezultați din traficul de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here