Week-end-ul trecut, trei doamne democrat-liberale argeşene au participat la Şcoala Femeilor Democrat-Liberale de la Costineşti, unde au avut prilejul de a discuta atât cu lidere din conducerea organizaţiei, cât şi cu membri ai conducerii partidului, în frunte cu Vasile Blaga. După trei zile de cursuri şi seminarii, s-au întors cu câteva idei pe care de abia aşteaptă să le pună în practică şi dorinţa de a declanşa un nou început în munca din organizaţia locală. Cele trei doamne din Argeş, alese de Biroul Permanent Judeţean să reprezinte organizaţia de femei a partidului, au fost Ana Stan, preşedinta Comisiei de Etică a partidului, Alexandrina Stanciu – preşedinta organizaţiei de pensionari, şi Iuliana Ioniţă – de la comisia de învăţământ şi educaţie.

„Am participat cu un mare elan, suntem dornice să facem multe lucruri şi multe dintre ideile pe care le-am surprins la Şcoala  de la Costineşti chiar o să le punem cât de curând în practică. Una dintre ele, care se va materializa în curând este un program de consiliere în carieră pentru tinerii absolvenţi şomeri, care nu îşi găsesc loc pe piaţa muncii. Vreau să o conving pe una dintre colegele noastre din ţară, Rodica Andronescu, o persoană cu mare experienţă în domeniu, să vină şi la Piteşti şi să susţină aceste cursuri, în care cei care nu au un loc de muncă vor putea primi sfaturi despre instrumentele de care se pot folosi pentru a se integra pe piaţa muncii, inclusiv la nivel european. Cei interesaţi să fie pe fază, fiindcă totul se va petrece foarte repede”, ne-a declarat Ana Stan.
Subiectele abordate la Şcoala Femeilor de la Costineşti au fost însă, potrivit doamnei notar, foarte diverse şi vaste. „Am asistat la mai multe seminarii, din fiecare culegând idei şi informaţii. Foarte interesant a fost seminarul despre „Ghidul femeii în politică”, susţinut de Cezar Preda, Anca Boagiu şi Andreea Paul. Cel intitulat „Reforma în sănătate – o necesitate”, al deputatului Cristina Dobre, medic de meserie, şi cel privind „Restauraţia în educaţie – de ce trebuie să continuăm reforma”, susţinut de Daniel Funeriu, au fost, de asemenea, foarte pline de informaţii, pe care acum trebuie să găsim modalitatea de a le pune în practică şi la Argeş” a mai spus Ana Stan.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI