Pedeapsă majorată de la cinci la opt ani de închisoare pentru Cornel Penescu!

Fostul finanţator al FC Argeş, Cornel Penescu, condamnat în martie anul trecut la cinci ani de detenţie în urma contopirii pedepselor din şapte dosare penale, are de executat opt ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Ploieşti a aplicat un spor de pedeapsă de trei ani, decizia fiind definitivă. Instanța a majorat sporul de pedeapsă după ce Penescu a cerut modificări ale pedepsei în baza noului Cod de procedură penală.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a decis, joi, 23 iunie, definitiv, majorarea cu trei ani a pedepsei pe care Penescu o va executa.

Inițial, Tribunalul Dâmbovița a admis, la data de 12 aprilie, cererea de modificări de pedepse formulată de Penescu, iar în final, instanța a decis că omul de afaceri va executa pedeapsa cea mai grea de cinci ani de închisoare. Totodată, magistrații de la Dâmbovița au majorat sporul de la 2 ani la 4 ani închisoare care se aplică la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare, stabilind că Penescu va executa o pedeapsă principală rezultantă de nouă ani în detenție.

Decizia a fost contestată, iar Curtea de Apel Ploiești a redus sporul de pedeapsă de la patru ani la trei ani, astfel că omul de afaceri Cornel Penescu va executa opt ani de închisoare.

Tribunalul Prahova a decis, la 31 martie 2015, că Penescu va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare după contopirea pedepselor definitive primite în șapte dosare. Potrivit portalului instanțelor de judecată, această decizie nu a fost contestată.

Penescu a primit pedepse între doi și cinci ani de închisoare cu executare în patru dosare, între care cel al fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dosarul ‘Mită pentru arbitri’ și dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene.

În alte trei dosare, fostul finanțator al FC Argeș a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni cu suspendare și alte două de câte trei ani, tot cu suspendare.

Comments

comments