Paznicul unui liceu din Pitești, prins dormind în timpul serviciului. Pe 8 octombrie, poliţiştii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secţiilor de Poliţie 1- 4 Piteşti, respectiv Poliţiei Municipiului Câmpulung, au verificat 8 obiective, ocazie cu care au sancţionat doi agenţi de pază şi o societate comercială de pe raza municipiului Piteşti, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale. Unul dintre paznici avea în grijă un liceu din Pitești. Acesta a fost prins dormind noaptea de polițiști și a primit un avertisment. Reamintim că după două avertismente de acest gen, agentul de pază rămâne fără atestat.

”Deficienţele constatate la societarea omercială au vizat neimplementarea măsurilor de securitate stabilite anterior şi organizarea sistemului de pază, care nu era conformă cu planul de pază aprobat. Au fost stabilite termene de remedierea acestora, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 333/2003 şi HG 301/2012”.

”Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăți de intervenție a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică, unul dintre agenții de pază fiind sancționat contravențional ca urmare a nerespectării consemnul general și particular. La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments