Patru zile de “foc” pentru pompierii argeșeni. 22 de incendii și 9 accidente rutiere

Patru zile de “foc” pentru pompierii argeșeni. În perioada 21 – 25 ianuarie, pompierii argeșeni au gestionat 227 de misiuni pe raza județului nostru. Deși minivacanța trebuia să aducă câteva zile liniștite pentru cetățeni, salvatorii argeșeni au avut patru zile de “foc”, în care au fost solicitați să intervină la 22 de incendii și nouă evenimente rutiere.

Dintre incendii este de menționat faptul că 11 au fost la vegetația uscată din municipiul Pitești, orașele Topoloveni și Costești și localitățile Mărăcineni, Rociu, Bradu, Mihăești, Teiu, Rătești, Leordeni și Merișani, unde au fost afectate terenurile pe o suprafață de aproximativ 36 ha, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiilor, cel mai des întâlnită, a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

La incendiul de vegetație uscată din orașul Costești, flăcările s-au propagat și la acoperișul unei clădiri. Au ars două ferestre și o parte din asterială și izolația termică a acoperișului. Intervenția operativă a pompierilor a împiedicat extinderea incendiului la întreg acoperișul construcției. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Pe lângă incendiile de vegetație urcată, opt dintre cele 22 de incendii s-au produs la nivelul coșului, canalului sau burlanului de fum al construcției, iar alte trei incendii s-au înregistrat la o centrală termică pe ulei, o anexă gospodărească (cu destinațiile fânar, adăpost de animale și coteț păsări) și un tablou electric.

Din fericire, nu au fost victime ale acestor evenimente.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 118 cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar nouă dintre acestea au fost evenimente rutiere produse pe raza municipiului Pitești și localităților Albota, Rociu, Lunca Corbului și Bascov. Pe lângă pagubele materiale, incidentele s-au soldat și cu 12 victime, patru dintre acestea fiind pietoni.

”Având în vederea numărul mare de intervenții, vă atragem atenția asupra respectării normelor de lucru cu focul deschis, a exploatării sistemelor de încălzire și a circulației pe drumurile publice”, transmite Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.