Patroni din Argeș, aspru sancționați de inspectorii de muncă

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat în luna octombrie un număr de 153 controale. Astfel, la un număr de 11 angajatori sancționați, au fost identificate prestând muncă nedeclarată un număr de 20 persoane. Au fost date amenzi în valoare de 340.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, prelucrare lemn, service auto; alimentație publică, transport; spălătorii auto; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 161 de controale și u fost aplicate 16 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 66.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neprezentare documente; lipsă echipament individual de protecţie; lipsă evaluare riscuri.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto; construcţii, protecție și pază, transport, confecții textile, distribuție mărfuri.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here