În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat un număr de 166 de controale. Astfel, la 9 angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 20 de persoane. Inspectorii au dat amenzi în valoare de 320.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 177 controale. Au fost aplicate 9 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 41.500 lei, transmite ITM Argeș.
Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică; construcţii, protecție și pază, transport.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments