Patroni din Argeș, amendați de ITM. Primeau la muncă cetățeni indieni cu contract de muncă suspendat. ”Având în vedere activitățile de control stabilite în Planul de cooperare operativă pentru depistarea angajaților străini ilegali și combaterea muncii nedeclarate a străinilor în anul 2020, încheiat între Inspecția Muncii și Inspectoratul General pentru Imigrări, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a demarat o serie de acțiuni de control.
În acest context, acțiunile de control realizate în perioada 24 – 28 august 2020, de către instituția noastră, care a beneficiat de sprijinul și experiența de abordare a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări Argeș, și-au atins obiectivele cu privire la reducerea incidenței muncii nedeclarate și angajarea ilegală a străinilor pe teritoriul României, fiind vizați, în principal, angajatorii pentru care prestează activitate cetățeni indieni”, transmite Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

Cu această ocazie, ITM Argeș a efectuat un număr de 6 controale, 4 angajatori au fost sancționați contravențional în cuantum de 89.000 lei, astfel:
-80.000 lei pentru primirea la muncă a 4 persoane (doi cetățeni români, doi cetățeni indieni) în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat;
– 9.000 lei pentru neevidențiere timp de muncă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI