Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna februarie 2019. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 177 de controale. Astfel, la 20 de angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 34 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 510.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, baruri, restaurante; alimentație publică, transport; construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 170 de controale. Au fost aplicate un număr de 15 amenzi valoarea totală a acestora fiind de 121.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, baruri, restaurante; construcţii, protecție și pază, transport.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro, sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.

Comments

comments