Pașaportul COVID a intrat în teste și ar putea deveni operațional de luna viitoare. Pașaportul COVID, documentul creat pentru a permite călătoriile în interiorul blocului comunitar în condițiile pandemiei, a intrat în etapa testelor. Astfel, dacă verificările vor fi trecute fără probleme, certificatul verde digital va putea fi operațional începând de luna următoare.

Franța și Malta sunt primele două state care probează sistemul pe baza căruia va funcționa acest pașaport de vaccinare. Testele se vor desfășura timp de două săptămâni.

“Documentul, care poate fi în format digital sau pe suport de hârtie, va atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului sau, în funcție de caz, că a obținut recent un rezultat negativ al testului sau că a trecut printr-o infecție anterioară cu virusul.

Cu toate acestea, certificatele UE COVID-19 nu vor servi drept document de călătorie și nici nu vor deveni o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație, afirmă eurodeputații”, după cum se arată pe site-ul europarl.europa.eu.

De asemenea, titularii unui certificat UE COVID-19 nu ar trebui să întâmpine restricții de călătorie suplimentare, cum ar fi carantina, autoizolarea sau testarea, potrivit Parlamentului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI