Pașaport de sănătate pentru turiştii care vor să meargă anul acesta în vacanţă. Grecia anunță deschiderea sezonului estival în iulie. Există însă o cerință pentru cei care vor să meargă în vacanță în Grecia: pașaportul de sănătate. În același timp se discută și la nivel european despre această măsură.

Grecia a anuntat ca va deschide anul acesta sezonul estival în lunile iulie. Anunţul a fost făcut de ministrul grec al turismului Haris Theoharis într-un interviu acordat postului de televiziune grec Skai TV. Ministrul a precizat ca se va incerca sa se obtina cat mai multi bani intr-un sezon redus la 3 luni (iulie – august – septembrie), eventual incercand sa-l prelungeasca si in octombrie. In general, sezonul turistic in Grecia se inchidea pe 1 octombrie, cateva unitati de cazare din zonele de turism de litoral fiind deschise pana la mijlocul sau chiar sfarsitul lunii.

Ministrul a subliniat ca Grecia doreste sa fie o “destinatie sigura” si ca se va intra obligatoriu cu un “pasaport de sanatate” (“health passport”). Ministrul Theoharis nu a dat prea multe detalii cu privire la acest pasaport, doar ca sunt discutii la nivelul Uniunii Europene, iar Grecia a cerut Comisiei Europene sa prioritizeze lansarea unui astfel de pasaport.

Comments

comments