Pașaport de sănătate pentru turiştii care vor să meargă anul acesta în vacanţă

1,193 views

Pașaport de sănătate pentru turiştii care vor să meargă anul acesta în vacanţă. Grecia anunță deschiderea sezonului estival în iulie. Există însă o cerință pentru cei care vor să meargă în vacanță în Grecia: pașaportul de sănătate. În același timp se discută și la nivel european despre această măsură.

Grecia a anuntat ca va deschide anul acesta sezonul estival în lunile iulie. Anunţul a fost făcut de ministrul grec al turismului Haris Theoharis într-un interviu acordat postului de televiziune grec Skai TV. Ministrul a precizat ca se va incerca sa se obtina cat mai multi bani intr-un sezon redus la 3 luni (iulie – august – septembrie), eventual incercand sa-l prelungeasca si in octombrie. In general, sezonul turistic in Grecia se inchidea pe 1 octombrie, cateva unitati de cazare din zonele de turism de litoral fiind deschise pana la mijlocul sau chiar sfarsitul lunii.

Ministrul a subliniat ca Grecia doreste sa fie o “destinatie sigura” si ca se va intra obligatoriu cu un “pasaport de sanatate” (“health passport”). Ministrul Theoharis nu a dat prea multe detalii cu privire la acest pasaport, doar ca sunt discutii la nivelul Uniunii Europene, iar Grecia a cerut Comisiei Europene sa prioritizeze lansarea unui astfel de pasaport.

Comments

comments