Începând de luni, 24 iunie, programul de lucru la compartimentul ”primiri cereri” din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Argeș va fi prelungit. ”Pentru perioada de vară s-a decis ca programul zilnic de lucru cu publicul să se desfășoare începând din 24.06.2019 între 08.30 – 18.30 la structurile teritoriale de pașapoarte, acolo unde volumul cererilor înregistrate impune acest lucru”, precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În Argeș, programul de lucru va fi prelungit la Serviciul de Eliberare Pașapoarte Pitești, din Bulevardul Republicii 19, de luni până vineri: 08.30 – 18.30. Până acum, programul de lucru era până la ora 16.30.

În ce priveşte punctele de lucru mobile, din Câmpulung, Curtea de Argeş şi Mioveni, programul nu se va schimba.

”În anii trecuți, în perioada de vară se înregistra o creștere semnificativă a numărului de solicitări, dar în prezent au fost implementate măsuri în plan legislativ, dar și organizatoric, care au avut ca scop reducerea aglomerației la ghișee.

Astfel, reamintim că a fost implementat un sistem de notificare prin SMS, înainte cu una până la trei luni față de expirarea termenului de valabilitate al pașaportului. Măsura introducerii sistemului de notificare a avut drept scop evitarea situațiilor în care cetățenii își planifică, mai ales în perioada de vară, deplasări în străinătate și constată în ultimul moment că nu pot efectua călătoria respectivă din cauza faptului că le-a expirat pașaportul. În plus, pentru evitarea aglomerației la depunerea cererilor de eliberare a pașaportului, solicitanții au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro/”, se transmite în comunicatul MAI.

Comments

comments