Partidul Agricultorilor din România, cea mai nouă formaţiune politică din România

În peisajul politic actual își face loc o mișcare nouă, pornită din mijlocul fermierilor: Partidul Agricultorilor din România – PAR,

formațiune al cărei sigle este reprezentată de o pâine – ”ca simbol al întregii umanități”, scrie agrointel.ro.

Fondatorii noului partid sunt lucrători din sectorul agricol, după cum se arată într-un comunicat de presă semnat de conducerea interimară a PAR din care face parte și cunoscutul fermier brăilean Marcel Cucu, cel care s-a implicat și în constituirea Mișcării Agricultorilor din România – MAR, partid pe listele căruia a candidat la alegerile europarlamentare din 2014.

”Această formațiune politică nouă are obiective politice principale privind reabilitarea agriculturii, cât și integrarea acesteia, valorificând produse procesate, cu plus valoare. Totodată, un obiectiv economic esențial al acestui partid, vizează industria conexă de producere a materiilor prime pentru agricultură, dar și de asigurare a utilajelor tehnologice cu implicare directă asupra nivelului de ocupație a populației urbane”, se arată în comunicatul de presă.

Inițiatorii noului partid declară că formațiunea este deschisă ”tuturor opțiunilor democratice care vizează reabilitarea și progresul României în toate domeniile”.

SURSA: agrointel.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here