Parlamentul votează azi învestirea Guvernului Cîțu. Votul pentru învestirea Guvernului Cîţu are loc astăzi, iar Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, de la ora 16.00.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și vicepreședintele Senatului Titus Corlățean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîțu în care îi cer să schimbe cei șapte miniștri propuși care au primit avize negative în comisiile parlamentare de specialitate.

Social-democrații i-au mai cerut lui Cîțu să desemneze un ministru al Sănătății care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul infecției cu noul coronavirus.

În replică, Ludovic Orban a afirmat că sub nicio formă Florin Cîțu nu va propune alți miniștri, în locul celor avizați negativ.

PSD a reacționat prompt și a transmis liberalilor să nu chiulească din plenul reunit de joi și să voteze pentru învestirea Guvernului Cîțu.

În schimb, viceliderul deputaților PMP Petru Movilă a anunțat că aleșii partidului vor vota la învestirea Guvernului Cîțu, pentru că mai presus de lupta pentru putere trebuie să fie România, în contextul epidemiei de coronavirus.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a spus că atât el, cât și formațiunea pe care o reprezintă vor vota pentru învestirea Guvernului Cîțu, joi, în Parlament.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți la plenul de învestire, însă decizia legată de cum și dacă vor vota noul Executiv va fi luată, joi, înaintea ședinței.

Comments

comments