Parlamentul se reunește azi pentru numirea noilor conduceri ale Televiziunii și Radioului public. Cine sunt favoriții pentru funcțiile de directori

Parlamentul se reunește azi pentru numirea noilor conduceri ale Televiziunii și Radioului public. Cine sunt favoriții pentru funcțiile de directori. Senatul şi Camera Deputaţilor urmează să se reunească în plen luni, 15 noiembrie, de la ora 17, pentru numirea noilor consilii de administraţie ale Societăţilor Române de Radio şi Televiziune.

Audierile în comisiile de specialitate ale candidaţilor desemnaţi să facă parte din aceste foruri vor avea loc tot astăzi, începând cu ora 12.

Mandatele foştilor directori interimari ai celor două societăţi publice au expirat la sfârşitul lunii octombrie.

În mod formal, directorii celor două instituții ar trebui aleși de Consiliile de Administrație, însă, ca de obicei, funcțiile vor fi împărțite politic. Şefii celor două instituţii sunt votaţi de Parlament, o condiţie obligatorie fiind să facă parte din consiliul de administraţie al instituţiei. Conform negocierilor, PSD ar trebui să aibă câte trei oameni în CA-uri, PNL câte doi oameni, în timp ce USR, AUR, UDMR şi minorităţile câte un reprezentant în fiecare consiliu de administraţie.

Astfel, ziaristul Dan Turturică, susţinut de PNL pentru posturile de președinte al Consiliului de Administrație și director general al TVR va fi votat, se pare, și de PSD.

Potrivit negocierilor, șefia Radio România ar reveni PSD, social-democraţii având la îndemână trei nume din care să aleagă pe cine să sprijine: Ruxandra Săraru, Radu Herjeu şi Răzvan Dincă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here