Parlamentul a votat pe articole Legea Bugetului. Votul final se dă azi. Plenul reunit al Parlamentului a adoptat pe articole proiectul Legii Bugetului de Stat pe acest an, iar în continuare se dezbat anexele la lege, printre care şi cea care cuprinde bugetele ordonatorilor principali de credite, ministere, autorităţi, agenţii şi alte instituţii. Discuţii vor avea loc şi azi, când este programat votul final.

Premierul Florin Cîţu a arătat că în document nu sunt prevăzute creşteri de taxe şi impozite şi a precizat că se va continua îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Florin Cîţu a afirmat că dublarea cheltuielilor cu personalul bugetar trebuie să se regăsească în performanţă.

Ieri, după discuții marcate de atacuri dure între putere și opoziție și care s-au prelungit după miezul nopții, au fost aprobate sumele alocate mai multe ori instituții în forma elaborată de Guvern.
Nu a fost acceptat niciunul dintre amendamentele inițiate de PSD și AUR. Parlamentarii din opoziție anunță că vor vota împotriva documentului, în timp ce reprezentanții puterii și-au reafirmat sprijinul pentru măsurile prezentate de executiv.

Votul final asupra proiectelor bugetului de stat şi bugetului pentru asigurări sociale este programat azi, în plenul reunit.

Comments

comments