Plenul Parlamentului a avizat favorabil, luni, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind iniţierea unui referendum naţional cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Decizia a fost luată în unanimitate de voturi.

Parlamentul a adoptat o hotărâre prin care avizează favorabil iniţierea de către preşedintele României a unui referendum naţional consultativ cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice, cu recomandarea ca prin întrebarea formulată să se respecte Constituţia României, Legea 3/2000 privind referendumul, deciziile CCR în materie şi recomandările Codului de bune practici în materie de referendum adoptat de Comisia de la Veneţia.

Azi, 13 februarie era termenul-limită prevăzut de lege, respectiv 20 de zile calendaristice în care Parlamentul poate da avizul. Marțea trecută, comisiile juridice au dat aviz în unanimitate solicitării lui Klaus Iohannis.

După această etapă, preşedintele va emite decretul în care va anunța data exactă a referendumului, precum și întrebarea care va fi tiparită pe buletinele de vot.

Comments

comments