Parlamentarii ar putea să rămână fără mașini în teritoriu

Senatorii şi deputaţii ar putea rămâne fără maşini pentru deplasări în colegiu.

Parlamentarii ar putea primi doar o suma lunara de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport în circumscriptie.

De asemenea, suma forfetara destinata cazarii parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucuresti sau în judetul Ilfov ar putea fi majorata de la 4.000 lei la 4.600 lei.

„Se solicita completarea articolului 41, alin. 2 si articolului 45, alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor în sensul în care parlamentarii nu mai beneficiaza de autoturisme în colegiile si circumscriptiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achizitionarii unui asemenea numar de masini. S-a luat exemplul Parlamentului European, unde nu exista acest lucru, cheltuielile pentru transport în colegii si în circumscriptii fiind suportate din suma forfetara alocata în mod special pentru transport. (…) Suma forfetara propusa este de 1.400 lei lunar, care priveste numai transportul în colegiu, nu transportul din colegiu spre Bucuresti. Pentru cazare suma forfetara este 4.600 lei, stiu ca pâna acum era 4.000 lei”, a declarat vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here