Părintele Simfoniei Lalelelor, Ilarie Isac, susţine Trivale: pădure-parc

Ilarie Isac este creatorul conceptului identitar „Simfonia Lalelelor” și, de-a lungul anilor, a avut o contribuție excepțională la dezvoltarea manifestării ca etalon a Piteștiului. În 1957, a absolvit magna cum laude Facultatea de Horticultură din Bucureşti, iar din 1970 este doctor în ştiinţe agronomice. În 1976, a ajuns la conducerea Direcţiei de Pomicultură din Ministerul Agriculturii.

Într-o conferinţă de presă, Ilarie Isac, părintele Simfoniei Lalelelor, a declarat că ȋşi doreşte Trivale: pădure – parc:

“În primul rând să-i mulțumim lui Dumnezeu că mai avem Pădurea Trivale. Cred că avem libertatea, disponibilitatea şi obligaţia de a elabora un proiect unicat, care să transforme podoaba lăsată de Dumnezeu, alăturată Piteştiului, pentru comunitate şi eternitate într-o maiestuoasă pădure – parc. Pădurea Trivale trebuie să intre în administrarea municipalităţii şi să nu rămână o zonă părăsită, în care nici nu mai poţi intra în libertate, adică nu trebuie să fie arie protejată, ci pădure-parc. Pădurea înseamnă mai mult decât copaci, înseamnă sănătate, terapie, recreere. De asta au nevoie piteştenii, nu de o arie protejată în care să nu poată intra”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.