“Când am auzit că o călugăriţă a fost scoasă la vânzare pe Transfăgărăşan era de datoria bisericii să o cumpere”, declară părintele Caliopie.

 

În urma unei licitaţii, Compania de stat Hidroelectrica a vândut microhidrocentrala denumită Călugăriţa şi amplasată pe râul Valea lui Stan din Argeş către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Microhidrocentrala Călugăriţa de pe raul Valea lui Stan a fost cumpărata de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului cu 1.706.300 lei şi are o putere instalată de 630 de kW si produce energie suficientă pentru a aproviziona în jur de 200 de case.

Părintele Caliopie a declarat că energia electrică va alimenta mai multe biserici din Argeş. “Este vorba despre o investiţie de care Arhiepiscopia are absolut nevoie având în vedere că are în componenţa ei peste 600 de unităţi, mănăstiri, schituri şi parohii, care sunt consumatoare de curent electric. Această investiţie va veni în sprijinul acestora, iar economiile care se vor realiza, dorim să meargă către activităţile sociale pe care Arhiepiscopia le desfăşoară de multă vreme la noi în eparhie. A fost o licitaţie publică, suma de achiziţie a fost de 1,7 milioane lei, sumă pe care Arhiepiscopia a achitat-o integral”, spune Caliopie.

Comments

comments