Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Calinic, sute de copii și tineri, cu sprijinul nemijlocit al părintelui arhimandrit Caliopie Ichim, au dus vestea Nașterii Domnului și bucuria Învierii Mântuitorului în inimile tuturor creștinilor.
Cea mai amplă lucrare de propovăduire creștină care a avut loc în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în perioada de grea încercare pentru toată omenirea!
Elena Iagăr, manager Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş: „Trebuie să vă mărturisesc că în momentele de grea încercare pentru noi toți, părintele arhimandrit Caliopie Ichim a sprijinit ampla lucrare de propovăduire duhovnicească a copiilor și tinerilor din Școala Populară de Arte, cântările acestora aducându-ne tuturor alinare și speranță. Dovadă rămân, peste vreme și peste vremuri, imaginile pe care le-ați urmărit mai devreme și, bineînțeles, milioanele de vizualizări înregistrate de aceste videoclipuri cu colinde și pricesne realizate în bisericile și mănăstirile Argeșului. Puternic ancorat în realitățile lumii tehnologizate, intuind nevoia generală de a avea acces online la informații despre viața duhovnicească părintele arhimandrit Caliopie Ichim a contribuit în mod esențial la constituirea aplicației „Mănăstirea Curtea de Argeș” pentru iPhone, iPad și pentru Android.
Pentru străduința, priceperea, răbdarea și perseverența cu care găsește metode și mijloace de a răspunde nevoii tinerilor de a se apropia de biserică, se acordă părintelui arhimandrit Caliopie Ichim Diploma de excelență în cultură. Cred că sunteți de acord cu mine că această trudă de câștigare și atragere a copiilor și tinerilor spre cele sfinte este decisivă pentru restul vieții lor!”.
Dincolo de activitatea didactică, științifică și culturală pe care o desfășoară ca lector universitar doctor la Facultatea de Teologie din Pitești, părintele arhimandrit Caliopie s-a remarcat și prin gestionarea lucrărilor de reabilitare a microhidrocentralei de pe râul Călugărița, creând, astfel, independență energetică pentru Mănăstirea Curtea de Argeș și pentru bisericile din zonă. În vreme ce alții ne spun să stingem lumina, să facem economie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului produce curent pentru consumul propriu, surplusul urmând să fie redirecționat către familiile nevoiașe. De asemenea, în ultimii ani s-a implicat direct în organizarea a peste 150 proiecte și evenimente social-educative, culturale și sportive de care au beneficiat aproape 1.000 de familii și peste 3.000 de elevi.
Rezumatul video al acestor activități, prezentat în cadrul galei a explicat tuturor cât de mult a însemnat refugiul spiritual oferit de biserică în pandemie.
Nimeni nu este mai vatamator in Biserica decat acela care, traind o viata stricata, are numele si slujba sfinteniei. Pe rufacatorul acesta nimeni nu indrajneste sa-l dojeneasca asemeni unui pacatos! Pacatul lui se extinde nespus de repede, devine sminteala, mai ales cand este cinstit pentru demnitatea preotiei!