Palatul Copiilor Pitești și AIESEC: un parteneriat rodnic

Palatul Copiilor Pitești a găzduit în săptămâna 26 – 30 iunie activitățile Proiectului internațional ”Discover community”, derulat în parteneriat cu Organizația AIESEC.

Atelierele de lucru susținute de studenți internaționali voluntari AIESEC s-au desfășurat în sălile de cerc ale palatului, precum și în Sala de festivități. S-au implicat în aceste workshopuri și întâlniri de lucru elevi și profesori de la mai multe cercuri din palat: Cercul de Teatru (prof. Violeta Bocancea), Cercul de Creație literară (prof. Simona Marineață), Cercul de Redacții-presă (prof. Mihaela Grigore), Cercul de Jurnalism/Ziaristică (prof. Ramona Linte, director Palatul Copiilor Pitești), Cercul de Estradă (prof. Adina Sima), Cercul de Dansuri populare (prof. Mircea Ivănescu), Cercul de Cultură și civilizatie engleză (prof. Luminița Simigiu), Cercul de cultură și civilizație franceză (prof. Violeta Văcaru), Cercul de tenis (prof. Nicolae Pascu).

Dintre obiectivele acestui proiect amintim: schimburile interculturale cu ajutorul voluntarilor din mai multe țări, dezvoltarea unei culturi a voluntariatului, exersarea libertății de exprimare – artistice, culturale, media etc.

Miercuri, elevii, profesorii și studenții străini au vizitat mai multe obiective turistice și culturale din oraș, oprindu-se pentru un popas mai lung la Muzeul Județean Argeș, unde s-au bucurat de expozițiile tematice organizate atractiv și interesant – adevărate oaze de cultură și de civilizație românească și universală.

Joi, începând cu ora 10, elevii și profesorii palatului au oferit oaspeților din străinătate un spectacol deosebit, cu ocazia derulării Galei Concursului și Festivalului internațional ”Tudor Mușatescu”, ediția a X-a, iunie 2017 (secțiuni: teatru, creație literară, creație jurnalistică).

Momentele artistice i-au încântat pe musafirii noștri, aceștia fiind profund impresionați de calitatea actului cultural-artistic oferit de elevii palatului, coordonați de profesorii lor. Într-o succesiune interesantă, momentele de dans, muzică și teatru au adus bucurie în sufletele spectatorilor, timp de aproape două ore. Am primit mulțumiri și felicitări pentru întregul program, aceasta fiind cea mai dragă răsplată pentru orice artist.

Proiectul internațional ”Discover community” va continua și în luna iulie, activitățile extrașcolare atractive fiind dublate de o frumoasă prietenie ce s-a legat între studenții străini, voluntari AIESEC, și elevii și profesorii palatului.

Vom continua seria acestor reportaje, bucuroși fiind de interesul trezit de acest proiect de educație nonformală și voluntariat. Mulțumim tuturor organizatorilor și participanților pentru implicarea lor susținută și pentru disponibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here