Păgubiţii Euroins pot fi despăgubiți de Fondul de Garantare al Asiguraților

Șoferii care au asigurare RCA de la Euroins pot fi despăgubiți de Fondul de Garantare al Asiguraților.

Șoferii care au asigurare RCA de la Euroins au două opțiuni – pot denunța polițele și să primească contravaloarea lor de la Fondul de Garantare al Asiguraților, după un timp, sau pot să le păstreze încă trei luni, cât mai sunt valabile potrivit legii. Tot Fondul de Garantare va plăti și daunele.
Peste 2,5 milioane de asigurări RCA încheiate la Euroins, reprezentând 33% din piață, rămân valabile încă trei luni, iar cele 90 de zile se numără de vineri, de la momentul publicării deciziei Autorității pentru Supraveghere Financiară în Monitorul Oficial.
De asemenea, asigurații Euroins pot denunța polița RCA, adică renunță la asigurare. În primul rând, se trimite companiei o notificare, document care poate fi și în format electronic, pe email, după care se face o cerere de restituire către Fondul de Garantare a Asiguraților, instituție care a devenit administratorul temporar pentru contractele auto RCA. Cererea de restituire, reprezentând banii pentru perioada în care se renunță la asigurarea respectivă, se completează direct pe site-ul FGA – www.fgaromania.ro.
De asemenea, la Fondul de Garantare a Asiguraților se depun cererile de constatare daune în cazul accidentelor produse de șoferi cu mașini asigurate la Euroins. Este o companie despre care reprezentanții unor service-uri auto au susținut că nu acoperă în totalitate devizele de reparații sau decontează cu mare întârziere costurile din atelierele auto.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.