Pacientul la care s-a identificat noua tulpină sud-africană este un cetățean turc ce locuiește în Pitești. 

Prefectul județului Argeș, Emilia Meteescu, a comunicat public ultimele detalii legate de persoana din Pitești care este infectată cu noua tulpină de coronavirus.

“Cetățeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuința sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată și aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană și că la locul de muncă muncea singur în birou. Secvențierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi 05.03.2021 (în a 10 zi de la data recoltării probei). Persoana infectată nu prezintă simptome. Până în prezent nu deținem informații care să susțină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă și nici ipoteza posibilității transmiterii către alte persoane.
Informația, cuprinzând tipul tulpinii SARS-CoV2, a apărut astăzi, 5.03.2021, întrucât rezultatul secvențierii a fost primit astăzi de la Institutul Național de Sănătate Publică (acesta se primește într-o perioadă mai mare decât rezultatul unui test SARS-CoV2)” a anunțat prefectul de Argeș.

Comments

comments