Pacienții cu arsuri grave vor fi transferați mai ușor la tratament în străinătate

Pacienții cu arsuri grave vor fi transferați mai ușor și mai rapid la tratament în străinătate. Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind înfiinţarea unei comisii de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave.

”Având în vedere capacitatea limitată de paturi la nivel naţional pentru pacienţii arşi şi necesitatea asigurării în regim de urgenţă a tratamentului necesar pentru pacienţii care au arsuri grave, există situaţii în care se impune transferul în străinătate al acestor pacienţi. În vederea facilitării accesului în timp util al pacienţilor cu arsuri la tratament, se impune constituirea unei comisii de profesionişti, respectiv medici în specialităţile chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi de anestezie şi terapie intensivă, care va analiza documentele medicale ale pacienţilor şi va stabili dacă este necesar transferul acestuia în străinătate, motivând necesitatea transferului”, se arată în referatul de aprobare.

Potrivit proiectului, deciziile comisiei se iau prin consens, cu acordul a minim 3 membri. Totodată, comisia analizează dosarul medical al pacientului şi, după caz, stabileşte, motivând necesitatea, transferul pacientului în vederea efectuării tratamentului în străinătate.

Decontarea cheltuielilor pentru pacienţii cu arsuri transferaţi în străinătate se realizează de către Casele Judeţene de asigurări de sănătate pe baza formularului S2 pentru pacienţii asiguraţi şi de către Ministerul Sănătăţii conform metodologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here