Potrivit declaraţiei preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Odette Nestor, jocurile de noroc de tip slot machine vor putea fi operate doar în săli specializate care vor fi dotate cu camere de supraveghere, iar jucătorii vor prezenta obligatoriu operatorilor un act de identitate.

„Am pus în această ordonanţă foarte multe pârghii prin care, dacă operatorii de jocuri de noroc nu vor veni la licenţiere, vor fi limitaţi. Este o sumă fixă de licenţă şi apoi de autorizaţie (…) Aceste slot machine, păcănele, vor putea fi operate doar în săli specializate, adică nu o să le mai găsiţi în orice pub sau în orice bar, la orice colţ de bloc, ci doar în sălile de pariuri, săli specializate, sau în săli specializate de jocuri de noroc, unde vor fi minimum 20 în Bucureşti şi minimum 15 în teritoriu. Sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere. Operatorii vor fi penalizaţi dacă vor fi identificaţi în sălile lor minori la echipamentele de joc. Această penalitate porneşte de la o contravenţie şi până la revocarea licenţei”, a declarat preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Preşedintele ONJN a mai spus că în această ordonanţă există obligativitatea operatorilor de jocuri de noroc care operează slot machine să fie interconectaţi la un server al Oficiului pentru Jocuri de Noroc.

Odonanţa a intrat în vigoare în data de 12 februarie, însă cei care deţin astfel de afaceri au posibilitatea să se adapteze noii modificări legislative până la 31 decembrie.

„Or, toţi aceşti operatori de jocuri de noroc au plătit taxe în avans şi a existat solicitarea din partea asociaţiilor de profil şi noi am ajuns la această concluzie că este corect pentru operatorii de jocuri de noroc să le dai posibilitatea să se adapteze noii modificări legislative. Deci am dat un termen de implementare 31 decembrie. Veţi identifica aceste modificări pe parcursul acestui an şi va intra în totalitate (n.r. în vigoare), începând cu data de 1 ianuarie (n.r. 2016)”, a precizat Odette Nestor, preşedinte ONJN.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI