Ordonanța militară 3: persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa între orele 11.00 – 13.00. Excepție fac angajații și agricultorii!

Ordonanța militară 3: persoanele de peste 65 de ani se vor putea deplasa între orele 11.00 – 13.00. Excepție fac angajații și agricultorii!

Ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut o declarație de presă la sediul MAI în care au prezentat Ordonanța militară numărul 3.

„Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani în afara locuinței este permisă numai într-un interval orar, între ora 11.00 și 13.00, strict pentru următoarele motive:

– deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie,

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță,

-deplasarea din motive justificate precum îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități,

– deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, cu aceeași condiție – sunt excluse activitățile fizice colective

–  deplasări pentru nevoile animalelor de companie/domestice”, a spus Vela.

Există însă și excepții.

„Circulația persoanele de peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului de timp 11.00 – 13.00 dacă acest lucru se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole, adică medicii, oamenii de afaceri, profesorii, oamenii de știință, agriculorii care dovedesc că sunt implicați în activități didactice, profesionale, economice pot să părăsească locuința și în afara acestui interval”  a mai spus Marcel Vela.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here