Ora de net! Împreună pentru siguranța online a copiilor

900 views

Trăim într-o perioadă în care tinerii petrec o mare parte a timpului online dar, de cele mai multe ori, au şi un grad redus de competenţe când vine vorba de mediul virtual. Utilizarea frecventă a Internetului însoţită de niveluri mici de competenţe poate duce la experienţe online riscante şi dăunătoare. Nu de puţine ori, copiii nu cunosc modalităţile prin care se pot proteja şi nici riscurile la care sunt supuşi printr-o simplă accesare a Internetului.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş manifestă o preocupare permanentă în prevenirea victimizării minorilor. Astfel, luni, 15 octombrie, a fost lansat evenimentul local “Împreună, pentru siguranţa on-line a copiilor” – ORA DE NET. Instituţiile cu atribuţii în domeniu sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Casa Corpului Didactic şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi face parte din Proiectul ORA DE NET se desfăşoară în perioada octombrie 2018 – decembrie 2020, când instituţiile mai sus menţionate vor desfăşura activităţi ce constau în prezenţa în şcoli, manifestaţii publice, întâlniri tematice, etc.

Obiectivele acestei colaborări sunt promovarea protecţiei şi participării copiilor în mediul online şi utilizarea creativă, utilă şi sigură a Internetului şi a resurselor tehnologice de către copii şi tineri. Totodată, se vor aborda teme esenţiale pentru siguranţa copiilor, precum hărţuirea şi reputaţia online, dependenţa, sextingul, ademenirea, conţinutul ilegal şi dăunător, precum şi necesitatea identificării unor alternative sănătoase de direcţionare a timpului petrecut online în beneficiul dezvoltării copiilor.

Comments

comments