Opt jandarmi argeșeni, beneficiari ai programului Erasmus+ al Uniunii Europene

619 views

Demararea proiectului de mobilitate pentru personalul din domeniul învățământului pentru adulți. Programul ERASMUS+ al Uniunii Europene își propune să încurajeze dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională și să ofere noi oportunități de educație, formare și stagii pentru tineri, alocând acestui obiectiv suma de 14,7 miliarde euro, pentru perioada 2014-2020. Proiectul de mobilitate pentru personalul din domeniul învățământului pentru adulți cu denumirea “Welcoming newcomers: react, don’t reenact – competențe pentru o abordare profesionistă” are ca beneficiar Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș în cadrul programului Erasmus+, având un buget total aprobat de 14860 euro, iar perioada de implementare se desfășoară între 01.06.2019 – 31.05.2020.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 8 jandarmi argeșeni fie cu rol de formator (certificat ANC), fie cu rol ocazional sau permanent de comunicare în situații de criză, fie cu rol potențial de tutore profesional, și comunitățile din județul Argeș în care acționează Jandarmeria. Beneficiarii indirecți îi reprezintă elevii școlilor militare de subofițeri jandarmi și studenții Academiei de Poliție care desfășoară stagiu de practică în cadrul Jandarmeriei Argeșene.

Tipul activităților de formare îl reprezintă desfășurarea a 3 cursuri pentru 8 jandarmi argeșeni în Germania și Marea Britanie. Proiectul are ca obiective generale consolidarea capacităților Jandarmeriei de gestiune/soluționare a conflictelor, consolidarea competențelor Jandarmeriei de comunicare publică și dezvoltarea competențelor de facilitare a dezvoltării comunitare.

Sub aspect financiar cheltuielile legate de transport, cazare, masă precum și cele de organizare sunt suportate din fondurile Programului Erasmus+, potrivit normelor legale. ”În acest moment, proiectul este în faza de pre-contractare urmând să comunicăm public periodic evoluția sa, inclusiv prin conferințe”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Argeș.

Comments

comments