OTP, cel mai puternic grup bancar din Ungaria, va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece. Potrivit presei elene, preţul este de 100 milioane de euro. După tranzacţie, OTP va intra în top 10 cele mai puternice bănci locale.

Banca din Ungaria OTP a fost de acord să cumpăre Banca Românească de la National Bank of Greece (NBG), potrivit surselor citate vineri de Reuters. După finalizarea tranzacţiei, OTP – care are în prezent o cotă de piaţă de 2,09% în România, va ajunge la 3,71%, depăşind Bancpost şi intrând pe locul 9 în topul băncilor din România, faţă de locul 11 ocupat în prezent. Banca Românească are o cotă de 1,62% din piaţă.

„€Există un acord, divizia NBG va fi vândută către OTP” a declarat o sursă din Atena pentru Reuters.

Directorii OTP au anunţat public că sunt interesaţi de Banca Românească, aşa cum mai sunt interesate şi alte bănci din regiune, în contextul în care intenţionează să îşi îmbunătăţească prezenţa în Europa Centrală.

Planurile NBG de a vinde mai multe active din zona Balcanilor, inclusiv operaţiunile din România, fac parte dintr-un plan de restructurare stabilit cu autorităţile europene, au declarat directorii executivi pentru Reuters.

Grupul ungar OTP este în pole-position în faţa Băncii Transilvania, în încercarea de a cumpăra Banca Românească şi a intra în top 10 bănci din România.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI