Oportunităţi de studiu în Marea Britanie pentru absolvenţii de liceu români. Cum obţi un loc la universităţile englezeşti

Pe 18 iulie, la Hotel Sheraton, Bucureşti, se va desfăşura o sesiune extraordinară de admitere pe loc pentru absolvenţii de BAC şi facultate, care vor să se înscrie anul acesta la studii în Marea Britanie.

Târgul se adresează atât celor care au absolvit liceul, cât şi celor care sunt interesaţi de mastere sau MBA, care doresc să studieze în UK şi nu au aplicat încă sau vor să-şi schimbe opţiunea de studiu.
Participarea este gratuită şi se poate face atât on spot cât şi cu programarea interviului prin Skype, pentru cei care nu pot ajunge în Bucureşti.

Brexit-ul nu afecteaza situatia tinerilor care vor fi admisi la programele de studiu in Marea Britanie, cel putin pentru urmatorul an cademic, 2016-2017, acestia pastrandu-si aceleasi conditii si beneficii pana la finalizarea studiilor. O dovada este si faptul ca unele dintre cele mai importante universitati din Marea Britanie vor fi prezente la Bucuresti pe 18 iulie pentru a-si prezenta ofertele educationale catre tinerii romani.

“€Evenimentul este deschis atat celor care isi doresc acest lucru, dar nu s-au inscris inca la o universitate din Marea Britanie, dar si celor care nu sunt hotarati cu optiunea din prezent si ar intentiona sa schimbe universitatea sau domeniul. De asemenea, ei vor putea sa aleaga variante care le permit combinarea mai multor domenii de studiu si practica. Evenimentul este unul atipic sistemului educational din Romania, deoarece rezultatul admiterii se da pe loc, in urma unui interviu de 15 minute. Apoi, dupa admitere, tinerii vor putea sa-si depuna dosarele pentru imprumuturile de studii acordate de statul britanic sau pentru burse. Pentru a creste sansele de reusita, ii asteptam pe cei interesati la noi la birou, sa pregatim impreuna dosarele, in aceasta saptamana premergatoare sesiunii de admitere pe loc la universitatile din Anglia”€ declara Ana Maria Papp,  Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Dosarul de admitere are nevoie doar de doua documente, de o copie dupa rezultatele dupa admitere/fisa matricola si pentru unele universitati certificatul de limba straina

La evenimentul de pe 18 iulie pot avea acces si tinerii din provincie prin Skype, dupa ce se inregistreaza si programeaza  online la un consultant IntegralEdu, cu cateva zile inainte.

Cat trebuie sa ai in Bac pentru a studia in Marea Britanie?

Universitatile britanice au implementat un sistem de studiu pregatitor, foarte bine pus la punct, pentru tinerii romani care isi doresc  sa acceada in anul I, dar nu au pregatirea necesara pentru domeniul respectiv de studiu. Astfel, cei are au luat minim nota 6 la Bacalaureat au posibilitatea sa intre la facultate in anul pregatitor prin asa numitul program “€彷oundation”€・  Acestia pot studia materii asemanatoare cu cei din anul I si isi vor putea perfectiona limba engleza, avand posibilitatea ca, dupa anul pregatitor in foundation, sa poata accede in anul I, la facultatea dorita, doar la aceeasi universitate, in conditiile in care trec cu brio examenele de sfarsit de an.

“€Pentru a fi acceptat intr-un program de foundation al universitatilor care vin la targul de pe 18 iulie de la Sheraton, este nevoie de minim nota 6 la Bacalaureat si de un nivel de engleza B2. Gradul de pregatire al romanilor care merg la studii in Marea Britanie este in general ridicat. Insa, exista si categoria celor care, din diverse motive, nu au calificative mari la examene sau pe parcursul anilor de studiu, dar care au potential de studiu foarte mare pe diverse domenii universitare, care nu au neaparat legatura cu materiile din Bac. Ei bine, universitatile britanice ofera si acestora o sansa la studiu prin programele pregatitoare. Sistemul este unul cu adevarat inovator si eficient, dovada fiind faptul ca 99% din studentii care merg la un program de foundation sunt admisi in anul I universitar, dupa primul an pregatitor”€ explica Ana Maria Papp.

Universitatile din Marea Britanie care ofera in acest an programe pregatitoare de studiu in sistem foundation sunt London Brunel International College si Cambridge Ruskin International College (NAVITAS).  Navitas are si sistemul cel mai permisiv pentru cei care nu au avut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat.

Universitatile britanice care vor fi prezente la Sheraton pe 18 iulie au pregatite oferte educationale atat pentru absolventii de liceu cat si pentru cei interesati de mastere sau cursuri de MBA. Dupa admitere, acestia isi vor putea intocmi dosarele pentru imprumuturile acordate statul britanic, in valoare de 9.000 de lire sterline pentru programele de licenta si de 10.000 de lire sterline pe an pentru programele de master si MBA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here