Încă o premieră înregistrată la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde o echipă mixtă formată din Dr. Leoveanu Mirel, medic specialist Chirurgie Generală și Dr. Pahonțu Marius, medic specialist Obstetrică – Ginecologie, a efectuat prima extirpare laparoscopică a unei tumori rare – teratom ovarian stâng, de 21 cm, la o pacientă de 21 de ani, care a fost diagnosticată întâmplător. Aceasta acuza dureri abdominale nespecifice, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul Mioveni, secția Obstetrică – Ginecologie.

În urma consultului i s-a recomandat și un examen R.M.N, care a evidențiat tumora. Intervenția a durat două ore și jumătate fiind dificilă datorită faptului că tumora ocupa aproape în întregime cavitatea abdominală. Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta s-a externat la două zile după operație.

Spitalul Orășenesc Mioveni devine din ce în ce mai mult o opțiune sustenabilă și o variantă la nivel județean sau regional pentru proceduri chirurgicale laparoscopice efectuate de către medicii din Secția de Chirurgie Generală.

Comments

comments