Opera lui Brâncuși, arma secretă a României la expoziția Dubai 2020. Noua natură, conceptul propus de o arhitectă română

0
53

Opera lui Brâncuși, arma secretă a României la expoziția Dubai 2020. Noua natură, conceptul propus de o arhitectă română.

Pentru prima dată într-o țară din zona Orientul Mijlociu- Asia de Sud-Est- Africa se va organiza World Expo 2020, găzduit de Emiratele Arabe Unite.

Conectarea minților

Word Expo 2020 este o expoziție mondială care va fi găzduită de Dubai în Emiratele Arabe Unite, ce va avea loc în perioada 20 octombrie 2020- 10 aprilie 2021. Tema aleasă pentru această ediție fiind „Connecting Minds, Creating the Future” prezintă libertatea.ro.

Opera lui Brâncuși, arma secretă a României

România participă la expoziție cu pavilionul „New Nature”, un concept bazat pe echilibrul om – natură, care include manifestări umane, dar şi aspecte economice şi ştiinţifice. Elementul principal va fi apa României. Sunt propuse soluţii pentru viitor, la nivel planetar, prin exploatarea potenţialului autohton, local. Arhitectura pavilionului reflectă simbolurile sculptorului Constantin Brâncuşi şi îşi propune să conecteze specialişti atât pe durata expoziţiei, cât şi după acest eveniment.

Noua natură, propunerea României

Câștigătoarea concursului de soluții pentru pavilionul României de la Dubai, Eliza Yokina, susține că „New Nature” este un concept sub care au fost configurate atât propunerea arhitecturală, cât şi cea expoziţională a prezenţei României la Dubai Expo 2020.

„€Am pornit de la ce poate oferi România în acest domeniu lumii. „New Nature” nu este un parcurs teoretic sau ştiinţific, ci este despre o repoziţionare, asumare, relaţionare cu Natura, căutări regăsite în diverse forme de manifestări sociale «New Nature» este un concept care caută un nou echilbru/model conştient între om şi natură, fără a exclude formele de manifestare umană şi fără a exclude dezvoltarea economică şi ştiinţifică, practic integrându-le pe toate într-un nou posibil model. Aceste câteva idei sunt generatoare de conţinut, atât pentru arhitectura pavilionului, cât şi pentru curatoriatul expoziţiei”€ spune românca, conform news.ro.

Sursa: editiadedimineata.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here