One World Romania la Şcoală, program derulat cu sprijinul Grupului CEZ în România

487 views

Programul One World Romania la Scoala, cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, le propune si anul acesta o serie de activitati interesante elevilor si profesorilor de liceu din tara

Discutii despre risipa hranei, folosirea filmelor documentare ca instrumente educationale, o noua serie de filme SAHIA, luna.doc#5 si deja bine cunoscutele cluburi de film formeaza agenda de activitati propusa elevilor si profesorilor de liceu din tara de catre One World Romania la Scoala, un program sustinut de Grupul CEZ in Romania.

Filmul documentar sau cea mai cool metoda de predare

One World Romania la Scoala pregateste si in acest an o serie de ateliere de formare a profesorilor de liceu in folosirea filmelor documentare ca instrumente educationale.

Profesori din orase precum Drobeta Turnu Severin, Slatina, Iasi si Bucuresti au acceptat deja provocarea de a afla mai multe despre modalitatile de integrare a filmului in orele de curs, conform curriculei scolare. Adolescenta in timpul comunismului si cea din prezent au facut subiectul unei ore de dirigentie la Colegiul National Pedagogic din Drobeta Turnu Severin, unde 23 de elevi de clasa a XI a, au cautat asemanari si deosebiri intre cele doua perioade, dupa vizionarea filmului documentar „€Adolescenta”, realizat in Studiourile SAHIA in 1970.

Lista de participare la atelierele de formare ramane deschisa la scoala@oneworld.ro

Un alt subiect de discutie, risipa hranei, reciclarea si consumul responsabil, a fost tema proiectiilor de filme organizate in perioada 22 –€26 octombrie, in care liceenii si-au dezvoltat un set de comportamente responsabile fata de mediu.

Filmele SAHIA –€ o noua serie de proiectii

Pentru al patrulea an, liceenii vor avea ocazia de a viziona si discuta pe baza unei noi selectii de filme documentare SAHIA.

In perioada 05 –€09 noiembrie, documentarele care prezinta realitati ale regimului comunist le vor oferi elevilor ocazia de a reflecta asupra istoriei recente si a schimbarilor din ultimii 50 de ani.

La finalul proiectiilor SAHIA, programul One World Romania la Scoala va strabate tara cu sprijinul Grupului CEZ in Romania pentru a V-a editie luna.doc in care elevii vor avea posibilitatea sa vizioneze documentare menite sa deschida discutii despre drepturile femeilor si rolul lor in diferite societati ale lumii, dar si in Romania.

Luna.doc#5 isi propune sa demonteze inegalitatile dintre sexe si sa afle in ce masura adolescentii de azi le percep sursele si efectele. Documentarele incluse in proiect prezinta exemple de oameni si comunitati care au schimbat perceptii legate de drepturile femeilor de-a lungul timpului.
Proiectiile din luna.doc#5 vor fi organizate pe baza de inscrieri, acestea fiind deschise liceelor interesate de participare, pe adresa de email scoala@oneworld.ro.

Cluburile de film documentare

Programul One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation si cu sprijinul Grupului CEZ in Romania continua organizarea cluburilor de film documentare.
Mai multe detalii despre Cluburile de Film, puteti gasi aici: scoala.oneworld.ro/ro/elevi/cluburi-de-film/.

Grupul CEZ in Romania ramane partenerul de traditie al Programului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation.

Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania

Comments

comments