După un mandat de 7 ani în cadrul Grupului CEZ în România, în perioada 2005 –・2012 şi alţi 6 ani petrecuţi la conducerea CEZ Electro Bulgaria şi Sepas Enerji în Turcia (companii aflate în portofoliul Grupului CEZ la nivel internaţional), Ondřej Šafář revine în România preluând cârma operaţiunilor locale ale Grupului.

Începând cu 1 august, Ondřej Šafář este noul Country Manager al Grupului CEZ în România, înlocuindu-l pe Martin Zmelik, care se va întoarce la sediul CEZ din Praga unde se va ocupa de proiecte strategice şi transferul de soluţii smart deja implementate în România.

Ondřej Šafář este un bun cunoscator al pieţei locale din România, la un an de la alăturarea sa echipei CEZ (2004) devenind responsabil de optimizarea unei serii de procese interne în cadrul noilor active CEZ în Romania (2005). Acesta a fost responsabil de construirea celui mare parc eolian de pe uscat din Europa care a devenit complet funcţional în 2012. Printre responsabilităţile sale anterioare s-au enumerat managementul facilităţilor de producere a energiei regenerabile – hidro şi eoliană, precum şi coordonarea activităţii furnizorului de energie electrică CEZ Vânzare.

Inginer electrotehnist, cu un Doctorat obţinut la Universitatea Tehnică din Praga, Ondřej Šafář este un bun cunoscator al pieţelor de energie din Balcani şi Turcia.

“€Sunt foarte fericit că am revenit în România după mai bine de şase ani. Mă bucur să observ că ţara s-a dezvoltat şi, mai precis, că operaţiunile CEZ au înregistrat un progres remarcabil. Preiau conducerea unei echipe profesioniste şi dedicate care deja îşi desfăşoară activitatea la standarde înalte iar misiunea mea este aceea de a consolida rezultatele şi de a păstra statutul de partener de încredere pe piaţa locală al Grupului CEZ în Romania” – Ondřej Šafář, Country Manager şi Preşedintele Directoratului CEZ România.

Comments

comments