Omul de afaceri Nicola Inquieto, anchetat pentru ucidere din culpă

Omul de afaceri Nicola Inquieto, anchetat pentru ucidere din culpă. Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă și neluarea masurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că reprezentantul unei societăţi comerciale din Piteşti ar fi dispus utilizarea unei macarale turn, pe un şantier de construcţii din Piteşti, fără a avea angajat R.S.T.V.I. şi fără a avea încheiat contract de prestări servicii cu o persoană juridică autorizată de I.S.C.I.R., acceptând utilizarea şi repararea ocazională a utilajului de personal neinstruit.

Este vorba despre firma omului de afaceri Nicola Inquieto, Daniela Construcții. De asemenea, poliţiştii au stabilit că şeful de şantier din cadrul aceleiaşi societăţi comerciale ar fi acceptat utilizarea şi repararea ocazională a macaralei turn de personal neinstruit.

În condiţiile nerespectării obligaţiilor legale privind măsurile de securitate şi sănătate în muncă, în data de 17 august 2016, un tânăr de 24 de ani, din comuna Potlogi, judeţul Vâlcea, care executa lucrări de reparaţie a utilajului, a căzut de la înălţime şi a decedat.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată a societăţii comerciale precum şi a administratorului şi şefului de şantier sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citește și Omul de afaceri Nicola Inquieto, săltat de mascați! Acesta a fost reținut pentru spălare de bani și legături cu mafia italiană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here