Omul de afaceri Gheorghe Badea trage un semnal de alarmă: Niște locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu au picat în capcana celor care se opun construirii mall-ului. Construcția noului mall din cartierul Tudor Vladimirescu va fi una dintre cele mai mari investiții private din Pitești, peste 100 de milioane de euro.

Dacă pentru majoritatea locuitorilor din Tudor investiția este o mană cerească, pentru că scoate cartierul din beznă şi mizerie, un grup de câțiva cetățeni se opun construirii mall-ului şi pasajului. Se pare însă că în spatele acestor cetățeni se află unii cu interese mult mai mari şi care vor să întârzie lucrările din motive concurențiale.

Despre această situație, cel mai mare om de afaceri din Argeş, Gheorghe Badea, crede că “Cetățenii au picat în plasa unor «binevoitori», a unor ong-iști sau, mai sigur, au picat în plasa adversarului nr. 1 al acestui mall”.

„Sunt niște cetățeni care au picat în plasa unor «binevoitori», a unor ong-iști sau, mai sigur, au picat în plasa adversarului nr. 1 al acestui mall (n.red. –omul de afaceri se referă la un mare centru comercial ale cărui afaceri ar putea fi afectate de mall-ul din Tudor Vladimirescu). Acești cetățeni au intentat sau vor să intenteze un proces împreună sau cu susținerea acestui adversar. Din păcate, acești oameni nu-și dau seama în ce capcană au picat, nu-și dau seama că un astfel de proces înseamnă întârzierea proiectului, iar orice întârziere costă. Eu sper că se vor trezi și vor vedea care este realitatea. În caz contrar, riscă foarte mult să ajungă să plătească daune, să răspundă pecuniar, pentru că acolo sunt angrenate resurse materiale și financiare foarte mari și, repet, orice întârziere costă și costă foarte mult. Eu rămân la convingerea mea că tot acel proiect este benefic comunității și numai cine nu vrea nu vede și nu recunoaște asta. Eu nu m-am pus niciodată pe mine în față, în niciun demers al meu, am pus întotdeauna mai întâi interesul comunității și abia apoi interesul meu. Iar acest proiect este unul care ajută comunitatea foarte mult”, declară Gheorghe Badea.

Am vrut să vedem şi opinia unor cetățeni care locuiesc pe strada Dragoş Vodă din cartierul Tudor Vladimirescu, zonă în vecinătatea căreia se va construi mall-ul şi pasarela.

Stana Dan, locuitor pe strada Dragoş Vodă: “Eu sunt de acord cu investiţia, dar trebuie să se mai ţină cont şi de noi. E bine că o să scap de șerpăria din spatele casei, dar pe mine mă interesează cel mai tare zgomotul de pe pasarela care se va trece prin spatele casei mele”.

Borcos Nicolae, Dragoş Vodă: “Eu unul sunt de acord, că şi cu mine sau fără mine tot se face. Ce rost mai are să mă opun”.

Aurelia Mincă, Dragoş Vodă: “Nu vreau să stau de vorbă cu ziariștii despre această problemă. Mă descurc eu cu ei. Eu sunt administrator la 800 de apartamente şi o să strâng semnături şi o să merg în instanță cu ei. Eu nu le voi semna niciodată pentru că pasarela trece exact prin spatele casei mele. Am achiziționat de curând acest imobil, este la roșu şi vreau să am liniște.
Oricum eu nu le semnez la notar acordul de bună vecinătate şi o să merg în instanţă să mă judec cu ei şi să văd eu cum mai construiesc”.

Dumitru Simona, Dragoş Vodă: “Nu sunt nici pro, nici contra. Să facă fiecare ce or vrea. Pe mine una nu mă mai interesează. M-am săturat să tot fiu sunată, ba de unii, ba de alţii. Puteţi să scrieţi în dreptul meu că nu sunt nici pro, nici contra”.

Oncioiu Camelia, Dragoş Vodă: “Pe mine nu mă deranjează cu nimic. Să se construiască, că aşa se fac locuri de muncă. Dacă oi gândi rău, asta e”.

Matei Alexandra, Dragoş Vodă: “Nu sunt în temă, habar nu am ce se va construi în Tudor”.

De menționat și că, pe lângă mall, firma care va face investiția s-a oferit să construiască și un pasaj care va lega zona de Bulevardul Republicii. Astfel, șoferii vor scăpa de cozile interminabile de la bariera CFR din Prundu, iar locuitorii din Tudor Vladimirescu de stresul traversării liniilor de cale ferată din zona Gării Pitești.

Pasajul care valorează milioane bune de euro şi pe care firma în cauză s-a oferit să îl construiască pe banii săi va fi apoi donat spre administrare Primăriei Pitești.

Comments

comments