OMS recomandă utilizarea Regeneron în tratamentul COVID, pentru anumite categorii de bolnavi

0
65
Dr. Aldo Calvo, Medical Director of Family Medicine at Broward Health, shows a Regeneron monoclonal antibody infusion bag during a news conference Thursday, Aug. 19, 2021 at the Hospital in Fort Lauderdale, Fla. (Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP)

OMS recomandă utilizarea Regeneron în tratamentul COVID, pentru anumite categorii de bolnavi. OMS cere companiilor producătoare să scadă prețurile pentru acest medicament și să-l distribuie în mod echitabil la nivel mondial, sau să permită transferul de tehnologie pentru a putea fi produs pe scară largă.

Tratamentul a primit deja autorizația de urgență pentru utilizare în SUA, Marea Britanie l-a aprobat, de asemenea, luna trecută, iar EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) și-a dat acordul pentru utilicare în urmă cu șapte luni.

Bazat pe o combinație de casirivimab și imdevimab, o clasă de anticorpi monoclonali (care imită anticorpii naturali) pentru a combate infecțiile, tratamentul este produs de compania americană Regeneron, care îl vinde în SUA, informează Reuters.

Din păcate, costul unui tratament este încă foarte mare, 2.100 de dolari pe doză, guvernul SUA fiind singurul care și-a permis până acum o achiziție masivă, de 1,5 milioane de doze, în ianuarie 2021, suplimentată recent cu încă 1,4 milioane de doze ce vor fi livrate până la finalul lunii ianuarie 2022. Comisia Europeană a achiziționat în această vară doar 55 de mii de doze.

Decizia OMS de a recomanda Regeneron ca tratament împotriva COVID s-a bazat pe mai multe studii, cel mai important dintre ele fiind publicat în British Medical Journal, în iunie. Acesta a constatat că terapia a redus numărul deceselor la pacienții spitalizați cu imunodeficiență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here