OMS, nou avertisment legat de pandemie: ”Va dura mai mult decât este necesar!”

OMS, nou avertisment legat de pandemie: ”Va dura mai mult decât este necesar!”. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății trag un semnal de alarmă și spun că pandemia de COVID va continua și în 2022, deoarece țările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie.

Specialiștii au estimat extinderea pandemiei cu încă un an, deoarece nu toate țările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ține sub control virusul.

Mai puțin de 5% din populația Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

În țările africane care au făcut solicitări au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri, un număr mult prea mic față de cel promis.

Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în țările cu venituri mari sau medii.

Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global.

Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here