22.2 C
Pitesti
Wednesday, September 23, 2020

OMS avertizează: “Pandemia COVID-19 este departe de a se termina”

638 views

OMS avertizează: “Pandemia COVID-19 este departe de a se termina”. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a atras atenţia că pandemia coronavirusului nu s-a terminat şi nici nu este aproape de final. “Pandemia este departe de a se termina”, a spus şeful OMS, luni, într-o conferinţă de presă.

El a spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii “continuă să fie preocupată de tendinţele în creştere a numărului de cazuri din Africa, Europa de Est, America Latină şi unele ţări din Asia”.

“Acest virus nu va fi învins, dacă nu suntem uniţi. Virusul va exploata fisurile dintre noi şi va continua să facă ravagii. Vieţile vor fi pierdute”, a adăugat Tedros.

Lumea “ar fi trebuit să asculte” Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a tras semnalul de alarmă în privinţa noului coronavirus de la sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat directorul organizaţiei. În context, el a subliniat că autorităţile sanitare mondiale nu pot obliga ţările să urmeze recomandările. Între timp, bilanţul deceselor provocate de COVID-19 la nivel mondial a ajuns la 200.000 de persoane.

„Lumea ar fi trebuit să asculte cu atenţie OMS, căci urgenţa mondială s-a declanşat la 30 ianuarie”, a declarat directorul general al Organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în conferinţa de presă de la Geneva. Atunci când a fost transmis avertismentul, în afara Chinei erau înregistrate 82 de cazuri şi niciun deces.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI