OMS avertizează că noul coronavirus e periculos în toate anotimpurile! Mulți oameni cred că infecția cu coronavirus este mai puțin puternică în perioada verii, însă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat că anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra modului în care evoluează pandemia.

“Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului”, a declarat Margaret Harris, purtătoarea de cuvânt a OMS.

Harris a venit cu un exemplu în acest sens, spunând că în cele mai afectate state ale lumii, SUA și Brazilia, este vară, respectiv iarnă.

În SUA, numărul cazurilor totale de COVID-19 a ajuns la 4,435,113, iar cel al deceselor la 150,515. În Brazilia au fost înregistrate 2,446,397 de infectări, dintre care 87,737 sunt decese.

Pandemia de coronavirus a făcut numeroase victime în toată lumea, bilanțul total al infectărilor la nivel global ajungând la 16,689,533, iar cel al deceselor la 657,502. Până acum s-au vindecat 10,275,291 de persoane.

“Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier, însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit. Acest virus iubeşte toate anotimpurile”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a OMS.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI