Omenirea trăieşte „pe datorie”! A consumat toate resursele generate de natură într-un an

Omenirea trăieşte pe datorie! A consumat toate resursele generate de natură într-un an. Omenirea trăiește ”pe datorie” până la sfârşitul anului după ce a consumat toate resursele pe care natura le poate regenera într-un an.

În 2019, erau consumate deja resursele regenerabile încă de pe 29 iulie. Cercetătorii de la Global Footprint Network, care fac acest studiu în fiecare an, anunță că diferenţa de trei săptămâni dintre 2019 şi 2020 este cea mai mare diferenţă de la an la an din 1970, de când se realizează studiul.

În 1970, data la care omenirea consuma toate resursele naturale regenerabile într-un an era stabilită la 29 decembrie. Cu alte cuvinte, oamenii erau atunci într-un echilibru cu planeta.

Sunt diverse soluţii pentru a ne ajunge resursele: revizuirea modului în care sunt gândite oraşele, dezvoltarea şi privilegierea energiilor verzi, lupta împotriva risipei alimentare şi a supraconsumului de carne, limitarea expansiunii demografice.

Cercetătorii de la Global Footprint Network, care fac acest studiu anual, susțin că la ritmul actual ar fi nevoie de echivalentul a 1,6 planete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.