Olimpia Doru, secretar general al Partidului România Modernă și Demnă: ”Declanșarea unei mișcări de “tip” Macron este necesară pentru reformarea clasei politice actuale”

0
2685

După ce în vara anului trecut și-a dat demisia din PNL Argeș, Olimpia Doru părea că și-a luat ”la revedere” de la viața politică. Însă, nici nu a început bine anul că fostul consilier județean a intrat într-o nouă formațiune politică. Este vorba despre cel mai nou partid: România Modernă și Demnă, înființat de fostul consilier județean liberal, Remus Cristy Baisan, unde Olimpia Doru a fost aleasă secretar general al partidului la nivel naţional.

Am întrebat-o pe Olimpia Doru ce a făcut-o să se răzgândească și să se întoarcă la viața politică. ”Eu cred că din politică nu ieși niciodată, până la urmă și participarea la vot , tot politică înseamna. Este foarte adevărat că m-am retras din implicarea politică, mai exact a unui anumit tip de politică! Asta da! De ce m-am răzgândit? Pentru că în Partidul România Modernă și Demnă și crezurile sale am regăsit spiritul valorilor care m-au călăuzit toată viața: “Identitate naționala, tradiții, valori morale, valori creștine, meritocrație, performanța, profesionalism, demnitate, integritate, viziune, evaluare”. Am regăsit acel mod de a face “politica altfel”, așa cum mi-am dorit întotdeauna. Cred și acum, la fel ca la început, că activitatea politică nu poate să existe fără contactul direct cu oamenii, fără să le înțelegi lor nevoile și problemele. Cred și acum că sunt femeia idealistă convinsă, care “transforma” cu ajutorul pragmatismului “ideea” în lucruri concrete cu rezultate benefice pentru toți. Am susținut de fiecare dată că în orice organizație existentă în lume, indiferent de natura ei, regulile și principiile sunt aceleași și dacă am obținut rezultate în alte domenii, de ce să nu transferăm cu toții aceleași principii și în politică? Toate acestea sunt principii politice după care să ne ghidăm, iar normalitatea să nu mai fie considerată “excepție”, ne-a precizat Olimpia Doru.

Principalul obiectiv al secretarului general al Partidului România Modernă și Demnă este obținerea unui mandat de europarlamentar. ”Primul obiectiv pentru Partidul România Modernă și Demnă – Filiala Argeș este obținerea unui mandat de europarlamentar, la alegerile din anul viitor. În ceea ce privește obiectivele RMD la nivel național, primul obiectiv pe termen scurt este obținerea a unui număr semnificativ de mandate de europarlamentar RMD, care să ne asigure transmiterea din partea României a unui mesaj ferm, de încredere și seriozitate astfel încât și acolo să reușim să schimbăm în mod pozitiv percepțiile despre țara noastră. Al doilea obiectiv, pe termen lung de data aceasta, este declanșarea unei mișcări de “tip” Macron, pentru a se reuși reformarea cu adevărat a clasei politice actuale. Încă nu mi-am spus ultimul cuvânt în politică, din contră, mai am multe de spus și chiar și mai multe de făcut în viitor. Vă invit să mă urmăriți în continuare!”, spune Olimpia Doru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here