OKTOBERFEST ia startul diseară. Cea mai mare petrecere bavareză, cu bere, cârnaţi şi muzică de fanfară a venit și la Pitești

797 views

Unchiul Hans şi primarul Piteştiului vor da cep diseară, la oara 18,00, conform tradiției bavareze, primului butoi de bereului cu bere la celebrul festival Oktoberfest România, care se va desfăşura între 4 şi 7 octombrie în Piaţa Primăriei.

Organizatorii au şi un mesaj pentru toţi iubitorii de bere, petreceri spumoase şi voie bună.

Orășence, domni, domnițe, cavaleri, socri, bunici și bunicuțe, burlaci și familiști convinși, domnișoare și vecini vă spunem tuturor: ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puțin timp până când vom rosti acest cuvânt tare și răspicat, cu o halbă de bere rece în mână – Ciucaş, dând astfel startul primului episod, al unuia dintre cele mai iubite și așteptate festivaluri ajuns la dumneavoastră tocmai de la Munchen: Oktoberfest.

Renumitul festival al berii a reușit să adune 10 astfel de evenimente deosebite la Brașov, organizate cu multă pricepere, pentru cei care știu să guste o petrecere adevărată.

Îi vom saluta pe invitații de onoare ai evenimentului și ne vom mândri cu oficialitățile, care vor fi prezente la Oktoberfest Pitești pe Esplanada din faţa Primăriei Pitești, în perioada 04-07 Octombrie.

Acestea din urmă, ne vor aduce faimă orașului, creând astfel noi punți de legătură cu localități de peste graniță.

Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi ca să ciocnească halbe cu berea rece Ciucaş, dar şi cu berea germană nefiltrată, alintându-şi papilele gustative cu delicatese nemţeşti precum cârnaţii Nuremberger Bratwurst, Thuringer, Weisswurst, Scheweinshaxe, cârnatul XXL cu caşcaval etc. dar şi româneşti precum celebrii mititei, coaste la grătar etc.

Și cine a mai pomenit distracție mare fără artiști adevărați și muzică bună? Vor dovedi că au talent chiar pe scena Oktoberfest, ne cheamă să ne cânte Claudia & Die Burzenland Party Band acompaniaţi de alte trupe şi de fanfară.

Miss Oktoberfest vrea să ne arate că Piteștiul are cele mai frumoase făpturi din România, așa că va fi chef mare, cu premii speciale. Dacă încă nu v-ați înscris la concurs, încă o puteți face https://www.facebook.com/OktoberfestRomania/, pentru că nu contează decât să ai peste 18 ani juriul – care va fi publicul, punând accentul pe multe alte calități, pe care orice domniță le are de la Mama Natură.

Bărbații nu au fost uitați și vor fi chemați la concurs. Ei nu trebuie să fie nici vânjoși, nici foarte înalți, nici bărbieriți proaspăt, ci trebuie să aibă chef de viață, să le placă berea cu adevărat, să aibă în public prieteni numeroși pentru o susținere serioasă pentru a putea participa la concursul Regele Berii. Nu o să le pară rău, ba din contră vor fi primii pentru care vor veni și la anul la această competiție inedită.

Nimic nu se poate face pe acest pământ cu stomacul gol. La Oktoberfest vom putea alege ce să mâncăm, gustând din mai toate preparatele de pe mapamond, ca să ne satisfacem poftele culinare, cu adevărat.

Apoi, Herr BURGERMEISTER adică domnul Primar, va da cep butoiului cu bere exact unde știți deja, în cel mai mare şi frumos cort bavarez care va fi montat pe Esplanada din faţa Primăriei Piteşti.

Toată lumea din oraș va fi prezentă aici, sigur veți putea bea o bere cu un fost coleg de bancă din liceu sau cu o cunoștință veche de la barul din cartier. Va fi o atmosferă extraordinară, veți găsi tot ce vă poftește inima în materie de mâncare și băutură, dulciuri și suveniruri.

Dacă e octombrie e Oktoberfest! Uitați de foste neserioase și de socrii posomorâți, lăsați copiii cu bunicii și beți o bere, două la Oktoberfest!

INTRAREA ESTE LIBERĂ!!!

Comments

comments