În doar două săptămâni, creştinii ortodocşi vor sărbători cea mai mare sărbătoare de peste an, Învierea Domnului. Şi cum preparatele din carnea de miel sunt nelipsite de pe masa de Paşte, comercianţii, dar şi ţăranii au început să-şi scoată la vânzare animalele pe Internet. Iar vânzările online sunt mult mai profitabile atât pentru cei care vând, deoarece nu mai plătesc un spaţiu pentru comercilizarea cărnii, dar şi pentru cumpărători, care obţin un preţ mai bun şi economisesc şi timp. 

Şi ciobanii argeşeni ţin pasul cu vremurile, iar de câţiva ani încoace, mulţi dintre ei preferă să îşi scoată marfa la vânzare în spaţiul virtual. În majoritatea cazurilor, preţurile la carnea de miel sunt asemănătoare celor de anul trecut, în unele zone ale judeţului fiind chiar mai mici.

Preţurile pe internet variază între 10 şi 15 lei pe kilogramul de miel în viu şi 20 de lei tăiat. De exemplu, un crescător de ovine din Câmpulung vinde miel de 20 de kilograme, tăiat „la faţa locului” cu 20 lei/kg.

Un alt crescător de miei din Piteşti vinde animale producţie proprie, hrănite natural, în fermă, cu o greutate cuprinsă între 15 – 30 kg cu un preţ ce porneşte de la 11 lei/kg, în funcţie de cantitate.

La Poiana Lacului, găsim miei pentru pastramă, crescuţi la stână cu un preţ foarte mic de 8 lei/kg. În comuna Recea, miei cu o greutate cuprinsă între 10 – 20 kg şi berbecuţi de anul trecut sunt vânduţi cu 10 lei/kg, negociabil.

„Cei mai frumoşi miei de pe Valea Argeşului sunt vânduţi cu 10 lei/kg în viu sau 20 lei/kg tăiat…”

Un cioban din Corbeni îşi vinde mieii pe Internet şi nu doar preţul este unul atractiv, ci şi anunţul postat de crescătorul argeşean: „Vând cei mai frumoşi miei de pe Valea Argeşului, la un preţ atractiv de doar 10 lei/kg în viu sau tăiat la 20 lei/kg. Am 80 de miei, au între 15 şi 20 de kg. Aştept telefonul dumneavoastră cu drag, pentru a vă oferii mai multe detalii despre oferta mea”.

La Morăreşti, miei crescuţi natural cu fân şi boabe sunt scoşi la vânzare cu 10 lei/kg în viu şi 18 lei/kg tăiat, iar crescătorul argeşean oferă şi transport oriunde în Piteşti. Şi la Cetăţeni, kilogramul de carne de miel are un preţ mai mult decât rezonabil – 10 lei kilogramul.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI