În acest week-end, argeşenii au prilejul de a cunoşate pe viu viaţa din Imperiul Roman la Castrul Roman Jidova din Câmpulung va fi scena unde vor fi recreate momente din antichitate în prima ediție a Festivalului cu specific roman “Sigiliul Romei în Argeș”.

 

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean în cadrul proiectului european „Castrul Câmpulung Jidova – un simbol al Romei la granița dintre imperiu și lumea barbară”, finanţat pe fonduri europene accesate în domeniul major de intervenţie „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Festivalul își propune să dezvăluie lumea Imperiului Roman într-un loc cu o încărcătură istorică deosebită – Castrul Roman Jidova Câmpulung – urmărind prezentarea cât mai clară a perioadei istorice şi interacţiunea permanentă cu publicul prezent. Acesta va avea prilejul să ia parte activ la toate acţiunile, să învețe să realizeze diferite obiecte şi chiar să devină personaje în cadrul spectacolului.
Luptele cu cascadori vor marca etape din viaţa castrului, din timpul invaziilor barbarilor, diferite tipuri de comunicare (semne cu fum), ocupaţii cotidiene, ritualuri.
Întregul eveniment are menirea de a face o incursiune în istorie şi de a captiva publicul cu numeroase surprize şi reprezentaţii. Castrul Roman va deveni o scenă de teatru plină de animaţie şi spectacole. Atmosfera creată prin decor va fi susţinută de muzica specifică perioadei, precum şi de alte trupe de renume din România. În cadrul acestui spectacol vor exista improvizaţii cu personaje care au facut istorie, nume sonore din perioada Imperiului Roman.

Finalul evenimentului va fi marcat de un concert şi focuri de artificii.

Comments

comments