Oaspeţi din patru ţări la Şcoala Gimnazială „Ion Pillat” din Piteşti, în cadrul proiectului Erasmus+ Embracing Everyone. Galerie foto

0
1049

Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești este, în aceste zile, gazda ospitalieră pentru câteva zeci de elevi şi cadre didactice din Marea Britanie, Turcia, Italia şi Slovenia, veniţi în Argeş în cadrul unui schimb de experienţă derulat prin proiectul Embracing Everyone, finanţat din fondurile programului Erasmus+, Parteneriate Strategice în domeniul școlar.

Partenerii de proiect sunt: UK- Kirkbymoorside CP School –York, Italia – Istituto Comprensivo Fossacesia, Slovenia-O.S.Pintarja Toleda și Turcia- Mustafa Aykin Elementary School.

Proiectul se axează pe problema includerii sociale și pentru a atinge acest obiectiv pune în practică cinci strategii inovative: Învățarea prin cooperare, Învățarea de la egal la egal, Predarea în echipă, Învațarea bazată pe proiect și Personalizarea.

Proiectul se desfașoară pe o perioadă de 2 ani și are un buget total de 123.225.00 euro, (pentru toate școlile), partea ce revine Școlii Gimnaziale ”Ion Pillat” fiind de 24.130 euro. Acesta a debutat în septembrie 2016 și până în prezent s-au desfășurat mai multe etape: întâlnirea transnațională a profesorilor în noiembrie 2016 și 2 mobilități cu copiii în Italia şi Slovenia. În Italia a fost aplicată strategia „Învățare de la egal la egal”, iar în Slovenia – „Predarea în echipă” . În aprilie 2018 cinci copii și doi profesori din şcoala piteşteană vor pleca la partenerii din Turcia.

În perioada 6-11 noiembrie, în Romania, Școala Gimnazială ”Ion Pillat” se va pune în practică strategia „Învățare bazată pe proiect”. Timp de 5 zile, copiii vor desfășura activități în concordanță cu această strategie, care se vor desfășura în școală și la Muzeul Județean Argeș.

În prima zi invitații au fost primiți cu pâine și sare conform tradiției și au fost invitaţi la o seară tradițională în colaborare cu Școala Populară de Artă, Casa de Cultură Bascov și Palatul Copiilor Costești, pentru a scoate din lada de zestere a României cântece, instrumente populare tradiţionale şi dansul călușarilor, parte a patrimoniului mondial UNESCO.

Coordonatoarea proiectului, profesor Georgeta Petre, mulțumește pe această cale copiilor, părinților, conducerii școlii, colegilor și tuturor celor care s-au implicat în implementarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here