Maria Munteanu, o tânără din Piteşti, studentă la Istoria Artei din cadrul Universităţii Bucureşti, participă, în calitate de consultant în artă, la cel mai amplu eveniment dedicat artei din România. Art Safari, în parteneriat cu Ministerul Culturii, spune poveştile neştiute ale maeştrilor artei româneşti.

Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, celebrează artişti români de talie europeană prin seria „Maeştrii artei româneşti”: 10 filme care ilustrează povestea de viaţă şi parcursul artistic al acestora.

„Maeştrii artei româneşti” aduce în faţa publicului online figuri emblematice ale artei româneşti, poate acum uitate sau prea puţin cunoscute din cauza dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, care, prin pictura lor, au pus România pe harta lumii. Noi avem datoria să-i facem cunoscuţi publicului tânăr şi să le arătăm profunda legătură dintre arta europeană interbelică şi cea românească, legătură acum uitată. Aducem astfel în atenţie viaţa pictorilor, creaţiile lor, dar şi curiozităţi care nu au fost făcute publice până acum”, a declarat Ioana Ciocan, Director General ArtSafari.

Proiectul inițiat de Art Safari și susținut de Ministerul Culturii se află la prima ediție și reprezintă o inițiativă de conectare a publicului cu marii artiști și patrimoniul cultural, precum și un demers de a aduce cultura națională mai aproape de acesta, în țară sau străinătate, depășind granițele închise de pandemie prin limbajul universal al artei.

Comments

comments