Ingrediente:

160 grame de orez

  • 30 g ceapă
  • 50 ml vin alb
  • 5 g cerneală de sepie
  • 100 ml supă de peşte
  • 20 g unt
  • Puțin ulei de măsline Arpis
  • Sare, piper – după gust
  • 200 g calamari necurăţaţi

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline Arpis. Se adaugă orezul, vinul alb şi calamarii.

Compoziţia se lasă pe foc până scade puţin, apoi se adaugă supa de peşte şi cerneala de sepie.

Se amestecă în permanenţă pentru a se evita lipirea orezului. Se adaugă sare şi se lasă la fiert 12-14 minute.

La final se adaugă untul.

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI